Facebook
Google+
Twitter
@BurkolasExpress Tweetjei
Flickr
Youtube
Blogger
Blogger
Blogger

Hidegburkolás mesterfokon

A legtöbben úgy gondolják, hogy a burkolás egyszerű folyamat, amelyhez csupán a megfelelő gépek kellenek a méretre vágáshoz, és némi ragasztó a rögzítéshez. Ezek valóban szükségesek hozzá, ám korántsem ennyire egyszerű a dolog.

Mi az a hidegburkolat?

A felületképzés építőipari értelemben kétféle módon történhet: meleg- vagy hidegburkolással.
Melegburkolatok: szőnyegpadló, PVC, parketta, parafa, műgyanta, stb.
Hidegburkolatok: járólap, csempe, kő, stb.

Bár a melegburkolás bemutatása is szép téma lenne, de az alábbiakban mi most a hidegburkolásról ejtenénk pár szót, hiszen cégünk ezzel foglalkozik.

Mit csinál a hidegburkoló?

Az 1980-as, sőt még a ’90-s években is, a hidegburkolás a kőműves munka része volt, amit a kőműves végzett. Ez mostanra megváltozott, hiszen rengeteg új anyag és technológia jelent meg a hidegburkolás terén, és ezek szakszerű alkalmazása, az igényes kivitelezés külön szakmává vált. Ma már a hidegburkoló szakember végzi a járólapok, csempék lerakását.

Mivel a hidegburkolás önálló szakma, így megfelelő szakképzést, és a rohamosan fejlődő technológiák miatt folyamatos továbbképzést igényel. Aki hosszú távon szeretne gyönyörködni a választott padló vagy fal dekoratív és igényes kialakításában, körültekintően válassza meg a hidegburkoló szakembert!

A hidegburkolás anyagai

A választott burkolat mellett természetesen a rögzítéshez szükséges anyagok is igen fontosak mind minőség, mind esztétikum szempontjából. Míg régen a malter rögzítette a csempéket, addig ma már korszerű ragasztók sokaságából lehet választani, ám itt sem mindegy, milyet alkalmazunk. A hidegburkoló szakembernek figyelembe kell vennie, hogy lesz-e fal- vagy padlófűtés a burkolandó felület alatt, illetve a burkoló lapok méretei vagy a tervezett felület mintázata indokol-e különleges rögzítési technikát. A fugákból is rengeteg színből lehet ma már választani, de a szín mellett érdemes az anyagösszetételt is figyelembe venni. A vízzárás szintén fontos. A hidegburkoló munkálatok általában megkövetelik a vízszigetelést, hiszen legtöbbször a fürdőszobában és konyhában kerül sor hidegburkolásra. Ehhez az egyik legkorszerűbb megoldás a folyékony fólia.

Burkolás Express
Profi hidegburkoló munkák
az Ön igényeinek szolgálatában

Hungarian Albanian Bulgarian Croatian Czech Danish Dutch English French German Greek Italian Norwegian Polish Slovak Slovenian Spanish Swedish

Partnereink

Mapei
Murexin
Tomecanic
Baumax